Van Amsterdam naar Jakarta
Door: Stephan en Natascha
Blijf op de hoogte en volg Natascha en Stephan
01 September 2016 | Indonesië, Batavia
Hierop dachten wij dus nog even een boekje bij het naast gelegen winkeltje te kunnen scoren. Wij op ons gemakje rond kijken, je raadt het al we draaien ons om, kijken naar de gate, gate leeg.... Oh neee dit meen je toch niet. Gelukkig konden we nog net mee en liepen we zo door naar onze plek in het vliegtuig.. En dan nu eindelijk gewoon even zitten!
Vanochtend zijn we aangekomen op onze eerste besteming in indonesie, Jakarta. Wel heel grappig op het vliegveld kwam ik mijn teamgenootje Stefanie nog tegen, hoe klein kan de wereld zijn!
Vanochtend kwart voor 11 liepen we uit Soekarno Hatta internationaal Airport. In allemaal blogs hadden we gelezen geen gewone taxi te pakken maar gebruik te maken van Grab taxi of Uber taxi, dit zou namelijk enorm schelen kwa prijs + de prijs wordt van te voren bepaald en die kan je dan accepteren of niet. Dit gaat allemaal via een app je geeft aan waar je staat en waar je heen wil, de dichtstbijzijnde locals komen je dan halen en zetten je daar af, ideaal!
En dan nu de anticlimax... het internet werkte niet helemaal mee werkte en we dus alsnog maar een gewone taxi hebben gepakt richting het hotel (tijd voor een locale simkaart dus!). Later op de avond hebben we wel gebruik gemaakt van de mogelijkheid en zijn we voor nog geen drie euro naar een grote shopping mall gebracht. Blijkbaar werken ze met spitstarieven en was dit duur voor Grab onze terugrit koste ons namelijk 1.30 euro omgerekend haha.
We zijn er inmiddels achter dat Jakarta niet een hele bijzondere stad is kwa cultuur en to do. De stad heeft vooral heel veel hele grote shopping malls. Die waar we vanavond waren had middenin zelfs een grote Schaatsbaan, waar trouwens aardig goed gekunstchaatst werd!
Hier waren wij overigens een attractie opzich, ze kwamen ons allemaal even bekijken tijdens het eten in een foodcoort. Het is ons ook opgevallen dat er eigenlijk geen toeristen rondlopen in Jakarta en dat er vooral veel armoede en rijkdom tegenover elkaar staat.
We wilden hier trouwens een simkaart kopen, alleen begrijpen weinig mensen engels en kwamen we er niet uit. Morgen weer een dag en zullen we kijken wat we kunnen regelen!
In het winkelcentrum naar een foodcourt gezocht en daar wat gegeten. Wel grappig, je moest hier coupons halen en alleen daarmee kon je eten halen bij de verschillende tentjes. Na samen voor 7.50 uitgebreid een hapje te hebben gegeten en gedronken zijn we terug gegaan naar ons hotel, binnen 50 seconden stond onze nieuwe local taxi weer voor de deur.
Tot zover ons avontuur voor vandaag!
Jullie horen ons snel weer veel liefs,
Stephan en Natascha
01 September 2016 - 19:07
Hilleke Hofman:
Haha overal gaat t anders, dat blijkt, nu de simkaart nog en jullie kunnen aan je avontuur beginnen, heel veel plezier en blijven genieten XX Hilleke -
01 September 2016 - 23:04
Atie:
Wat een avonturen!! In ieder grval gelukkig goed afgelopen